4.2.09

Pa-la-cin-keeeeee!!!!


Dakle,
djeca jos preksinoc htjela palacinke za veceru... A bilo je vec skoro pola deset kad smo usle u kucu... i nije imalo smisla da ih tada muckam, pa przim i tako to... I onda juce, kad sam dosla s posla, ja ih fino zamutim...

Klasicno zamucivanje:

- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 dl ulja
- 2 dl mlijeka
- brasna - kolicina zavisi od toga koliko palacinki zelite, al to vec svi znate :)
- i tople vode malko, tek toliko da ne pucaju (jer moje je iskustvo takvo, ako ih zamutim samo sa mlijekom, onda mi pucaju...)


Tako ja to fino zamutim i onda se sjetim da je na Coolinarici vise korisnika u smjesu za palacinke dodavalo i kakao - kako bi se dobile cokoladne palacinkice...

I onda ja odvojim pola smjese, pa dodam 1 veliku kasiku kakaoa u jedan dio, pa mutim, pa nece grudvice da se razbiju, dodam jos malo brasna, umuti se, dodam vode da dodjem do zeljene gustine i eto... Ostanu smjese da cekaju da se djeca vrate iz skole...

U medjuvremenu, vatrica se u sporetu razgorjela, ja pripremim dva tiganja i kad su bubice stigle, navalim da przim :) :) :)

Obicne palacinke sam podijelila - dio za slani nadjev: rendana sunka, sir i kecap - tako to bubice vole... A onda sam ostale bijele i one cokoladne palacinkice filovala eurokremom, malo ih ljepse umotala i ispalo je: mmmmmmmm......




Prijatno!